Munkatársaink


Kaszás Katalin

óvodapedagógus, intézményvezető

Kaszás Katalin vagyok, 1970-ben születtem Salgótarjánban.Tanulmányaimat ott kezdtem,majd Sopronba kerültem a Benedek Elek Óvóképző Főiskolára, ahol 1992-ben végeztem. Egy év németországi nyelvtanulás után kezdtem az óvónőséget először szülővárosomban, majd Budapesten a IX. kerületben. Rövid idő alatt kiderült számomra, hogy a hagyományos óvodai, illetve pedagógiai rendszer nem az én utam. Keresni kezdtem valami mást, ami szabadabb, gyermekközpontúbb és így kerültem kapcsolatba a Waldorf-pedagógiával. Beiratkoztam a solymári Waldorf Óvónőképzésre, ahol 2OOO-ben szereztem tanúsítványt. 2001- ben kért fel az a lelkes szülői közösség óvodapedagógusnak, aki a Manófalva óvodát alapította. Így a kezdetektől itt dolgozom.                                                               


Pálinkás Szilvia

óvodapedagógus 

Nevem Pálinkás Szilvia, Cegléden születtem 1971-ben. Középiskolai tanulmányaim befejeztével egy számomra nagyon kedves városba, Sopronba felvételiztem a Benedek Elek Óvóképző Főiskolára, ahol 1992-ben végeztem. Akkori lakóhelyemen, Csemőben nem volt óvónői állás, így régi általános iskolámban kezdtem el dolgozni alsós tanítóként, s közben megszereztem a szükséges képesítést is Baján, az Eötvös Józset Tanítóképző Főiskolán.1996-ban férjemmel Budapestre költöztünk, majd megszülett két idősebb gyermekünk, akikkel több évig otthon tudtam maradni, az ő nevelésükre s édesanyai teendőimre fókuszálva. A Waldorf-pedagógiai szemlélettel s "Manófalvával" akkor kerültünk szorosabb kapcsolatba, amikor lányunk számára elkezdtünk óvodát keresni. Bár leginkább a személyes kapcsolat motiválta döntésünket, az itt töltött évek alatt mindinkább beletanultunk a Waldorf-szülői létbe...2005-ben, a GYES letelte után kezdtem el dolgozni a Rákospalotai Meixner Általános Iskolában, ahol elsősorban beszéd- és olvasási vagy egyéb tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeket integráltunk harmonikusan fejlődő társaik közé. Közben megszületett harmadik gyermekünk, így újra részem volt megtapasztalni a Waldorf-pedagógiából eredő élményeket, tudatosságot és nyugalmat. Mivel szülőként nagyon szép éveket töltöttem a Manófalva Óvodában, megtiszteltetés és öröm számomra, hogy 2016 szeptemberétől pedagógusként is részese lehetek ennek a méltán jóhírű közösségnek.
Budai Móni

óvodapedagógus/dajka 

Budai Móni vagyok, Budapesten születtem 1976-ban. Jelenleg a XVI. kerületben élek férjemmel és négy gyermekünkkel. Óvodapedagógusi végzettségemet 1999-ben a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán szereztem. Tanulmányaim során megismerkedtem az alternatív pedagógiai irányzatokkal is, köztük a Waldorf-pedagógia alapjaival, melynek gyermekközpontúsága felkeltette érdeklődésemet. Óvónői tapasztalatomat állami fenntartású rendszerben szereztem, majd az évek során egy inkább foglalkoztatott a Waldorf-oktatási rendszer. Így gyermekeim iskolaválasztása során is már tudatosan Waldorf-intézményt választottunk.

Főállású anyaként otthoni teendőim mellett natúr kozmetikumokat kezdtem készíteni, ez a hobbim a mai napig megmaradt. A gyerekek iskolakorúvá válása után nagy örömömmel kezdtem dolgozni hivatásomban, délutános óvónőként, a Manófalva Waldorf Óvodában.